Мовчати

Мовчи, безглуздо зараз щось казати.
Немає сенсу лити воду знов.
Не намагайся минуле повертати,
Бо не зійшов іще його болючий шов.
 
Мовчи, нехай вітер з нами поговорить.
Він скаже більш, ніж зараз можем ми.
А час нові події лише створить,
Що будуть чекати нас завжди.
 
Мовчи, не кажи звичних нам речей,
Їх ми чуєм кожен божий день.
Подивися ліпше на гру своїх тіней,
Що покривають квіточки вишень.
 
Мовчи, слідкуй за птахом-одинаком,
Що летить собі в безодні неба.
Можливо він для нас є певним знаком,
Який розкаже нам, як жити треба.
 
Мовчи, спостерігай, як ми живемо,
Як швидко лине час підступний.
І протистояти ми не вмієм,
Просто чекаємо на день наступний.
 
Мовчи, відчуй на собі краплі зливи,
Вони нагадують мені маленькі сльози.
Вдивись у ці безмежні полонини,
Чи послухай, як лякають грози.
 
Мовчи, не розпалюй знов вогонь думок,
Адже обпечеш себе і больно буде.
Ти увійди з природою в танок
І ось побачиш, легше стане.
 
Мовчи, мовчи, не говори нічого.
Усі слова, нажаль, стали пустими.
А навіщо вони? І для кого?
Якщо усі стурбовані лише плітками.
 
Мовчи, хіба не бачиш,
Що слова втратили цінність?
Усе чарівне щезло, помічаєш?
І люди проміняли свою гідність.
 
Мовчи, і мовчки добивайся свого,
Не слухай дорікань, злих слів не слухай.
І ти відкриєш океан нового,
Ось у нього ти і поринай.
 
P.s. так как я из Украины, то иногда в моей ленте могут проскакивать стихи на родном языке. Если интересует перевод каких-либо слов, то с радостью помогу Вам.:)