Дванадцять місяців.

Днів багато в кожнім році,
І дванадцять місяців.
Кожен з нас у цьому році
Їх по різному прожив.
Незалежно від погоди,
Різних кліматичних вад,
Кожен мешканець довкілля
Зустрічі з природою рад.
Перший місяць в кожнім році
Січень місяць, як завжди,
Він несе холодним вітром
І гуляє по землі.
Другий місяць, і не довгий,
Лютий місяць проносний,
Він зими останній місяць,
І тому він головний.
Вже зима пройшла успішно
Люба к нам прийшла весна,
І берези розквітають,
Місяць березень – УРА!
Квітень місяць зеленіє
Квіти сяють навкруги
Ми їх з радістю збираємо,
І кохаємо назавжди.
В полі трави буяніють,
Місяць травень майорить.
Різні трави розквітають
Головна природи мить.
К нам прийшло щасливе літо,
Червень місяць навкруги,
Розростається природа,
І буяє навкруги.
Другий місяць в славним літі,
Липень місяць, як завжди,
Спіють фрукти у садочках,
Медом пахне навкруги.
Вже серпи налаштували,
Місяць серпень майорить,
На полях врожай збирають,
Бо то є щаслива мить.
Позбиралися діти в школу,
Місяць вересень настав,
Бо то є пора навчання,
Головна для вчених справ.
На деревах листя жовте,
Осінь – золота пора,
Ми копаємо картоплю
І складаємо в погреба.
Із дерев спадає листя,
Вмить почався листопад,
Листя золотом сіяє
І встилає землю в ряд.
К нам прийшла зима красива
Місяць грудень навкруги,
Славне свято Миколая
Ми шануємо завжди.
На порозі рік наступний,
Щастя він несе для нас,
Рік любові та натхнення,
Паска і фруктовий спас.
Ми єднаємось з природою
І єдині назавжди,
Бо вона несе нам силу,
Та єднання між людьми.