Другому Чарнобылю
Пад Астраўцом будуецца АЭС
Гучыць,што "Атам есьць прагрэс".
І гэта ўсе,калі ў некаторых месцах
Мы маем радыяактыўны лес.
Сумневу нет,што дрэнна там працуюць
Халтура-гэта ўсе нібыта рамяство
Бюджэт наверсе піляць,а нізы бунтуюць
І па такому прынцыпу будуюць:
Няхай абы нам пранясло.
Улада проста хамскі паступіла,
Калі грошы для дзяцей піліла
І грошы проста адбіраюць
Як у дзяцей,так у людзей.
А тыя,што змагаліся тады,
Каб радыенукліды яксьці спалі.
Іх да мяжы апошняй давялі,
Льготы ўсе магчымыя для іх паскарачалі.
Куды ж ідзем? Сумленьне дзе?
Так зьдзеквацца з людзей
А ўсе будуюць станцыю яны,
Нібыта на карысьць людзей.
Хлусьні паток пра ту бясьпеку,
Бо тое саюзнай дзяржавы праэкт
Вось выбухне,не стане Беларусі,
Затое ў Расеі ёсьць суб'ект
Няхай забруджаны ён будзе
А што той сьвет? Маўчыць той сьвет?
Ды не,крычыць ён з мэтай дастучацца,
Каб небясьпецы той не стацца,
Бо пастраждаюць усе суседзі як тады,
А нас зусім можа не застацца.
І колькі пакаленьняў будзе хворым?
Распад будзе велмі доўгім,
Але ўлада на жаль хоча
Зноў народ накарміць то стронцыям,то ёдам
Альбо плутоніем.