Врятуйте планету (до 30-річчя аварії на ЧАЕС)

Врятуйте планету (до 30-річчя аварії на ЧАЕС)
Чудова та мить
весняної днини –
яскрава блакить
і вирій пташиний.
Усе, як завжди,
і сонечко світить,
не чули біди
ні трави, ні квіти…
Травневий парад.
Повітряні кулі.
В пожежі пала
майбутнє півкулі.
Жахливий хижак
звільнився з неволі,
лиш горе і жах
приніс він з собою.
Його в саркофаг
закрили наївні.
Хіба цей ковпак
дасть захист надійний?
Невидимий звір
(могутність зростає)
вже всюди, повір,
й спасіння немає…
 
Природа верне
за все рикошетом.
Завдання одне:
врятуйте планету!