Весна

Весна
Ось знову зливи почали
Хмарами сунути зі сходу.
В обіймах вітру і грози
Вони несли велику воду.
Важкими кроками весни
Вони з дірявим йшли відром
І грім, катаючись на дужках,
Вистукував як метроном.
До нитки змоклі горобці
Шукали прихистку у місті
Де тільки ліхтарі й дощі
Й прилипле до бруківки листя.
Нарешті вилилась вода.
Пусте відро лежить в калюжках.
Лиш вітер зрідка залетить
Та розколише грім на дужках...