ХТО ВИ, ДІТИ ЧИЇ..?

  Бійце ў сэрцы іх — бійце мячамі,
Не давайце чужынцамі быць!
Хай пачуюць, як сэрца начамі
Аб радзімай старонцы баліць..

Максім Багдановіч 1913 г.  



Хто ви, діти чиї? Безіменне загублене плем'я,
присягали кому, і чиїм ви молились богам?
Ваші бірки - стрічки, ваші істини - штампи і клейма,
і прибій ваш тепер, лише сіль залиша берегам.

Може досить ції, сліз і крові ядучої солі?
Повертайтесь назад, чи до інших рушайте портів,
там казки Шахрезад, вам замінять і правду і волю,
там півмісяць давно закриває розп'яття хрестів..

ящо хочете, йдіть, хай уразять громи вас Перуна,
не кляну я вас, ні, - так ні батько не вчив, ні Ісус..
Україна в вогні, і степи пам'ятаючі гунів,
чують поруч " Акбар" і "Вперед православная Русь"...