До тебе...

Тиха ніч і яснії зорі
лунайте у думах моїх і піснях!
Озвіться у серці людини журбою,
семиструнною арфою смутку!
 
Охопіть й моє серце тяжким жалем
знедоленим людом,
щоб ми всі пригадали тії невзгоди
Обездоленого краю свойого.
 
Пригадаймо народе за якою ціною
Виривали у ворога волю,
На полі у тихую нічку невидну,
Працювали ви потом і кровью.
 
Чи лунає в серцях семиструнна мелодія арфи,
Чи тремтить ваше серце від птиць лихокрилих,
Що знов літають над хатами.
Народе пробудись від сну сліпого
З умій відстоять Україну!