Вічна память

Вічна память
я не чекав ні визнання, ні слави.
я просто йшов в країну, де блакить
нависла над безкрайніми полями,
а вітер, граючи пшеницею, шумить.

я не ставав у чергу за "посвідченням героя",
лиш захистив країну від катів.
я не помер, я завжди із тобою,
моя державо, що прийшла із снів.

така близька й така далека мріє,
я все віддав, щоб ти жила.
нехай ніколи не змарніє
той колос, із якого ти росла.