ОТАМАН

ОТАМАН
Пам'яті Нестора Івановича Махна..

"Бий червоних, поки не побіліють,
бий білих, поки не почервоніють".
Н. І. Махно
 
Козацької крові, козацького роду,
і кінь під тобою, ще втоми не знав,
строчить кулемет за долю народу,
що батьком тебе, отамане, назвав.

Он білі дворяни, царські сатрапи,
брешуть собаки, що кров голуба.
На, подивися, - червона водиця,
ех, Гуляй-поле, звідки журба..

Син України, милої неньки,
не час для печалей, не час для жалів,
сунуть червоні, ген воріженьки,
та побіліють кістки їх в землі..

Свободо, сестрице, моя Україна
давно хоче жити забувши про гніт,
анархіє-мамо, ти вірному сину,
набої і зброю, пошли як привіт!

Козацької крові, козацького роду,
і кінь під тобою ще втоми не знав,
строчи, кулемете, за долю народу,
що батьком тебе, отамане назвав!