сцежка

я прайдуся па сцежцы сваёй
я з яе вярнуся бадзеры
я прайдуся па ёй як гярой
i убачу праменьчык ружовы .
 
а ты гукай мяне ,гукай ,
я у лёсе сваiм застануся,
толькi сорам мой не шукай
- ён у чорнае апранууся .
 
*******
мае шляхи як сум и гора ,
я на гэтых шляхах не ласкавы,
але ж дзесьцi на гэтым прасторы
буду зноу я госцем чаканым .
 
i хай трапеча и вiруе,
я ня буду ужо бядаваць ,
у мяне з надзеi кашуля !
буду моцна яе я трымаць .
 
********
ты прайдiся па стежцы абноуленай
не вяртайся да брамы толькi
гэта стежка спадканем напоунена ,
там iмклива ляцяць аблоки .
 
зазирнi у маю свiтальнью
ты убачыш там кветкi стiплыя ,
хiба ты не бачыш каханне ?
хiба ты не бачыш вырая ?