И вспомнился Янка Купала

І успомниуся Янка Купала
 
А хто там идзе? А Хто там идзе
У агромнай такой грамадзе?
-Беларусы !!!
 
А што Яны нясуць на шыроких плячах,
На руках у мазалях?
- Сваю крыуду !!!
 
А куды ж нясуць Яны крыуду усю?
А куды ж нясуць на паказ сваю?
- Да свайго БАЦЬКИ !!!
 
А хто ж гэта іх, не адзин мильён
Крыуду несць навучыу, разбудзиу іх сон?
- Бяда !!! Гара !!!
 
Дык чаго ж, чаго, захацелася ім,
Маучаливым век, да бузы глухім?
- Людзьми звацца !!!
 
Ды на працу ім, як ранняй, хадзиць.
Не личыць варон, а дзяцей кармиць.
Мы ж не туниядцы!
 
Працавали мы да зыходу дня
З законамі ў згодзе.
Толькі нехта там узяу і усё адняу
Быццам той Мауродзи.
 
І куды ж пайсци? Грошы Дзе знайсци?
І куды падацца?
Каб не рабаваць ды дзяцей вучыць
Нам патрэбна Праца !!!
 
А яшчэ, каб той, хто увярху сядзиць
Не шукау прыпонау.
Каб усё адабраць
Што народ нажыу
Па іхним законам.