СКАЖИ, ЧОМУ МОВЧИТЬ ВІОЛОНЧЕЛЬ...

Скажи, чому мовчить віолончель,
куди поділись ті чарівні звуки,
той тихий сум написаних ночей,
той дивний сонм кохання і розлуки?

Скажи, чому мовчить віолончель,
чому душа вже не співає в леті?
Життя як сон, поквапливо тече,
і все минуле розчиняє в Леті..

Скажи, чому мовчить віолончель,
невже на ній я розучився грати,
де трепет той, від п'яток до плечей,
в передчутті блаженства або страти?

Скажи, чому мовчить віолончель,
чому затихли зоряні ті ноти,
чому у грудях майже не пече,
чому в душі провалля лиш і гроти?

Скажи, чому мовчить віолончель,
де ті її і радість і страждання,
чому печаль у глибині очей,
невже оця любов, моя остання?

Скажи, чому мовчить віолончель?...