Украiнскiм маткам
Малiтва за спакой дзiцяцi
Няхай гучыць у вуснах кожнай мацi,
Каб не прыйшоў чужынца на зямлю
Яе ўладароў,што панавалi тут справеку
Хамуты ды ярмы апранаць.
Няхай пяе пра казакоў магутных,
Што гналi ляхаў i маскалёў,
Цi пра храбрасьць студэнтаў простых
У бiтве каля Крутоў.
Хай дзiця сьпiць спакойна,
А зьнiчна над абразамi сьвяцiць нястомна,
Як цяпло ад сонейка яснага,
Пад якiм ён гуляў учора.
"Спи дитинка,не хвiлюйся,
Тату поруч, мати продовжує колискову співати.
Вiн там на Донбасi
Жене ворога він геть.
Сьвет у акенца стучыцца,
Коцiк лапкай пачынае мыцца,
Пакуль там байцы за цябе i за край змагаюцца
Нiчога дрэннага ня здарыцца.