Брату

Брату
Рідненький мій, вернися, брате!
Благаю, милий, відізвись.
Але лиш тиша в мертвій хаті,
Вже все не буде, як колись.
Не витре сльози наша мати,
Не сядемо разом за стіл.
Не встанеш, хоч стріляй з гармати,
Ось так тепер дається мир.
Відкрив би свої теплі очі,
Поглянь - як серденько болить.
Куди ж пішов ти серед ночі?
Казав - Вкраїну боронить.
Ох, брате, брате, рідний друже.
Вкраїна плаче вся в крові.
Вкраїна вся зі мною тужить,
А ти лежиш в сирій землі.