КРАЩЕ ЗАХОВАТИСЬ..

Сидять в хаті невісточка,
Свекор і свекруха.
-От, раніше я була,
Доню, чепуруха,
А тепер ось нам потрібно
Хату побілити,
Та немає з чого путню
Щіточку зробити.
-Та хіба це, ма, проблема?-
Люда промовляє.
І швиденько у старого
Бороду зрізає.
Щітки гарні з бороди,
Жіночки зробили
І швиденько до обіду,
Хату побілили.
-Красивішою могла б,
Людо,хата стати,
Якби нам ще і віконця
Ось пофарбувати.
-То давайте пофарбуєм,
Час у нас ще є.
-Так, а пензликів де взяти?-
Мати за своє.
-Теж у цьому в нас проблеми,
Матусю, немає!
І невістка пишні вуса
Свекрові зрізає
...Стоїть хата побілена
І вікнами сяє,
Із роботи вже додому
Синок повертає.
Бачить, батько на яблуні.
Син йому гукає:
-Пішли, тату, вже до хати,
Сонце он сідає.
-Ні. не хочу, бо жінки
Пекти щось ладнають,
Так не знаю, чи достатньо
Яєць вони мають.