ЩИРЕ ПРОХАННЯ.

Заховала від Семена
Жінка самогон,
Та не десь там на подвір'ї,
А біля ікон.
Тут безбожник і гульвіса
Не буде шукати,
Тож і буде спокійненько
Пляшечка стояти.
Проминуло так із тиждень,
Може півтора,
І до схованки своєї
Жінка зазира.
Але пляшечки немає,
Десь уже поділась.
Й на Семена тоді Ганна
Дуже розізлилась:
-Як зумів ти тут, паскудо,
Пляшку ту знайти?
І гріха не побоявся
Руку простягти???
-Всі заначки обійшов,
Де могла сховати,
Потім став я на коліна
І почав благати.
Тож напевне так у Бога
Щиро попрохав,
Що Святий мені на пляшку
Пальчиком вказав.