Чарнобыльскай зоне

Чарнобыльскай зоне
Мой анёл з чорным крылом,
Абпаленым чарнобыльскай зонай.
Чорнай мантыі роўна зшытых краёў
Ты прыходзіш у самы час поўні.
Зноў без твару ты, зноў без аблічча,
І без полу – рашыў так палын.
У руках нясеш ты лілеі,
Што бялеюць праз атручаны дым.
Дзе парушыў ты, крок – там знішчэла ўсё,
Прагарэла зямля пад ступнёю,
І вянком абвілісь, як вужака над ёй,
І зпляліся лілеі з травою.