Душа мая захварэла

Душа мая захварэла,
Ёй больш не патрэбны лекі,
Яна ўжо, мабыць, згарэла,
І стала нікчымным калекам.

Душа мая страціла фарбы,
І стала ўжо чорна-белай.
Яна пасылала мне жальбы,
А я ж іх не разумела.

Яна мне прасіла: “Піць”,
А я яе толькі карміла.
І зараз яна баліць…
Ах, Божа, што ж я нарабіла.