***

За що ж Вас кохати,
Дозвольте спитати?
За що ж Вас благати —
Мене не вбивати?
Вельможний пане,
Дозвольте дiзнатись:
Навiщо ви ставите
Бiля хати гармати?
Скажiть же будь ласка
Вельможний пане,
Чи краще не пане?
Царю Господнiй!
Навiщо ж дiтей ви вбиваєте в полi?
А їхнi батьки напиваються горем.
Царю мiй, царю!
Що ж ви зробили?
Бiднiї люди! Бiднiї дiти!
Ви подивiться в тi карiє очi.
Та нi, не дивiться —
Плакать захочте.
Пане вельможний,
За що ж ви так з нами?
Ми до вас серцем, а нас у кандали.