що ми будуємо?

**
"Що ми будуємо?"
Грабують все, грабують всі
Ми строїмо країну мрій
Хай засіяє у красі...
То звідти плач, то звідси вий…
Третина тягне до кишень
Третина лізе у чужі
А ми клянемо москалів –
Грабують злодії ж свої
Лише десятий проміж ста
Щось хоче праведне зробить
Та масою бере юрба
І продає свій голос вмить
Вже так заведено здавен
Чи то є кара нам така
Одні співають: шлях славен!
А інші косять дурачка
Бажають треті рай собі
Оті вам всадять в спину ніж
А хитрі осторонь в юрбі
Під юродивих – босоніж
Прийдуть, візьмуть…
а кулю в лоб?
А кулю іншим хай сповна
У них і так великий горб
А в цього крихітка-душа
Він весь тендітний наче князь
І з ним поплічників кагал
І вволю місять волю в грязь
Телець єдиний їх Ваал
Грабують все, грабують всі
Ми строїмо країну мрій
Хай засіяє у красі...
То звідти плач, то звідси вий…
Крадуть міністри, діячі
І депутати у людей
Крадуть бурштинокопачі
І секти у Христа дітей
Краде розбещений Олімп
Державна челядь і бандит
Над суддями палає німб –
То неосудний паразит
Краде держава у синів
Податки, пільги, вклади, час..
Пускає потім без штанів
Дав по сідницям водночас
Чимало мрій, бажань, думок
Лягає в біле забуття
Летить і віється сніжок
Гріх переріс у каяття
Але і цьому ти не вір
Не вір ні слову, ні кому
У кожного таїться звір
Душа – одягнена в пітьму
Грабують все, грабують всі
Ми строїмо країну мрій
Хай засіяє у красі...
То звідти плач, то звідси вий… 310116
(Те, що криміногенна обстановка у Києві та й по всій Україні зростає, ми знаємо з власного досвіду, про те ж саме доповідають правоохоронці. Почастішали крадіжки, збройні напади, пограбування. Але випадок, який стався учора ввечері в Києві, здивував багатьох. Компанія з п’ятьох чоловік напала на перехожого, який йшов з супермаркету і тримав у руках три пакети з продуктами. Нападники відібрали харчі, побили перехожого і втекли у невідомому напрямку. Інцидент відбувся у мікрорайоні «Воскресенка» біля магазина «Екомаркет». Постраждалому була викликана швидка допомога. Зовнішність нападників чоловік описати не зміг. Що це: просте хуліганство, чи люди просто не можуть заробити собі на харчі? Гадаємо, у цьому зможе розібратися поліція. Дата: 31-01-2016 09:16:16)