Татар моңы

Татар моңын тыңлаганда,
Өзгәләнә үзәгем,
Җырлар җырлый башлаганда,
Телгәләнә йөрәгем.
 
Туган телем, туган моңым,
Тыңлыйсы гына килә,
Минем изге туган телем,
Җыр булып ишетелә.
 
Еракларга китеп барсам,
Туган җирне сагынам,
Туган телне ишетмәсәм
Мин уйланам, моңланам.
 
Күп дөньяда матур җирләр,
Туган җиргә җитәлми,
Күп көчлеләр һәм батырлар,
Татар батырын җиңәлми.
 
Туган йортым, үскән җирем,
Сез һәр вакыт уемда,
Яшли ишетеп үскән җырым
Йөрәгемдә, моңымда.
 
28.01.2016г