Я пам"ятаю мить чудову ( з А. С. Пушкіна )

Я пам'ятаю мить чудову:
З'явилась ти , Господь , спаси ...
Так , швидкоплинно , знову й знову,
Як геній чистої краси.
 
З томління суму безнадійно
В тривозі суєти суєт,
Звучав твій голос ніжний , мрійно
Наснились милі риси. Так ,
 
Роки минали. В долі тижнів
Розсіяв мрії в самоті,
Бо я забув твій голос ніжний,
Небесні риси , згасли ті.
 
Ув'язнені , у сні важкому ,
Роки тяглися в смутку хмар,
Без божества, на тлі самому,
Без сліз, життя, любові чар.
 
В душі настав час раю , світу:
З'явилася ти , мить , не згасив,
Як швидкоплинність чар від квіту ,
Як геній чистої краси.
 
У захваті вже серце б'ється ,
Воскресла не забута знов
Як божество, натхнення серця
В житті, сльозах ... твоя любов.