Поза краєм

Поза краєм

Аудиозапись

Серед смороду вулиць
вогні і відлуння рінгтонів.
Тіні бруду околиць
реагують на зміну сезонів.
 
Там лиш ниці потреби
і відсутнє поняття «жити».
В них дахи, замість неба,
і залиті бетоном квіти.
 
Насміхаючись з білок у колесі,
розбавляють роботу побутом.
З непідробною гордістю в голосі
іменують гроші добробутом.
 
Не пиши їм слова на старих поїздах,
бо вони прикидаються, що неписьменні.
Хай читають щоночі Псалтир по складах.
Хто несе чистоту, ті у їхніх очах блаженні.
 
На світанку тікай, поки місто ще спить:
хай нічні ліхтарі збережуть таємницю.
І забудеться все, відшумить, відболить,
бережи в собі мрію, як скарб, як зіницю.
 
Залишай поза краєм знайомі вогні
і лишити їм слід по собі не старайся.
Гублять ночі і дні на безглуздій війні.
Тож біжи, поки можеш. Тільки не озирайся.