Горобець

Жив на світі жвавий, вмілий
Горобець на ім,я «Сірий»
Хоч всі- сірі горобці
Та настільки не усі
 
В горобця була сім,я:
Жінка й троє гороб,ят
Двоє були чемні, дружні
Ну а третій – непослушний
 
 
Всі літали поганенько,
Бо були іще маленькі
«Ви далеко не летіть,
А тримайтеся батьків »
 
«Не цікаво, я – дорослий! »
Крикнув третій і шубовснув
З дерева. Там кіт лежав
«Що б то з,їсти»-міркував
 
Плакав тато-горобець
Про такий сумний кінець
 
Кепсько буде жити всім
Хто не слухає батьків!