У мене був сусід

У мене є сусід,
І наче цей хлопчина,
Нормальний індивід,
Коли ж нічна година,
У мене був сусід:
Така вже він людина...
 
А якось той сусід,
Забувши розум свій,
Залишив дивний слід
Навік в душі моїй
Вчинив такий розбій,
Що сон вже серед мрій...
 
Затіяв він ремонт
Робити тільки в ніч
Відкрив між нами фронт
Його ж ударний клич -
свердлити по той біч.
Влаштую йому січ:
 
У мене ж радіола
Ще дідова стоїть!
Відчув оце Микола
Й почав війну століть...
Вночі це зло не спить!
Придбав магнітофона
Аж в голові дзвенить...
 
Купив нову квартиру
Щоб менше було бід...
А цей нову сокиру!
Рубає як той грім
Щоранку гілок сім.
У мене був сусід....