Смерть

Час - ріка.Човен - доля.
Ось рука, та ти її не зловиш...
Втопишся...і де та воля?
 
І пливеш ти під водою,
Проникаєш в сіль глибин
І безжальною ходою
Топчеш моря всіх рибин.
 
Та ти мертвий, ти вже мокрий
І набитий мулом вкрай,
І чи добрий, чи недобий
Ти не в цьому світі... знай
 
Час безжальний, зрозумій...
Ти печальний, розум мій.
І несе тебе ріка, крізь пороги
Крізь всі спади і розливи...
І везе тебе швидка.Всі дороги
Всі будинки вже тужливі.Оживи.
 
Ось рука.Ось очі, серце.
Хвилювання.Страх.Порив.
Та нема уже й човенця..
Яким довго ти так плив...
 
Час- ріка. Ріка мілка.
Сорок днів...і вже й нема...