Горацио (адмирал Нельсон)

Адміральські аксельбанти і запах пороху!
Чого ще потребує гарт ведмежий?
Відгризи по коліна ноги ворогу.
........Хлопче, море безмежне!
Шпага, неначе орлиний пазур,
Коле француза й шматує, вовчиця!
Щоб раптово Тре-Бьєн не вразив,
........Солдате, вбивати навчися!
Твій корабель не бере Середзем*я,
Тож на подяку віддай ворожі.
Виведи з бою британське плем*я.
........Моряче, будь насторожі!
 
Око подряпив... руки немає...
Честі краплини залишив...
Над головою сміється прапор.
Вбивця! Трихресний вишив...