Сын Лаэрта (Одиссей, царь Итаки)

На одне ікло тобі Поліфем,
Сциллу кладеш лівою!
Човни твої на десять шматів
Ріжуть ахейську блакить.
Хмари оракулових анафем
Репнули під Афінами.
Вої твої, як гарпії злі
Точать дзеркальну мідь.
 
Трохи зажди - останній ривок,
Зможеш спочить під зорями.
Буде овес для вірних коней,
Будуть кістки для псів.
Тільки відбудь свій воїнський строк.
Й долю, не легшу за Ноєву...
Хай усі кажуть: Це Одіссей,
Кращий с усіх царів!