Fernan (Фернан Магеллан)

Тобі досить просто дивитись на Схід?
Ти не маєш бажання туди зазернути?
Подивитись на сотні японських борід,
Нарешті вийти в люди?
 
Невже бажання в тобі не кипить,
Неначе Везувій над Помпеєю?
Збери вогонь в коротку мить!
І мершій за кордон, Прометеє!
 
Живи у лісах, річках і полях.
В пустелях, де дмуть бурани.
Бо ж будь-який шлях - то є вірний шлях!
Іди до пригод, Магеллане!