Desert child (капитан Немо)

Чи ти не бачиш, як посміхається світ,
Коли ти йдеш. Стомлений, але не вичавлений.
Закривавлений власними думками, йдешь на зліт,
Забувши всі тенденції і звичаї.
 
Чи ти не бачиш, як хрипить небокрай,
Услід тобі збираючи розряди струму.
Кричи щодуху: Грай, музико, грай!
Не треба вальсу, грай-но, краще, румбу!
 
Під настрій музики усмішку подаруй
І небу, і лелеці, і світанку.
І пишну думу затягни стару.
Стару і довгу, щоби аж до ранку.
 
Дитя пустелі - ось твоє ім*я.
Ти йди, а ми за тебе позіхнемо.
А благородство - ось тобі маяк!.
Мій добрий друже, капітане Немо.