Що сниться деревам зимою
Вітер колискову голосно співає,
Сніг вкрива, мов ковдра, гріє уві сні.
Ліс стоїть тихенько… Може, засинає?
Що деревам сниться? Спогад по весні?
Може, перший сніг на думку їм спадає?
Жовте, буре листя кожен з них згадав?
Може, хтось сумує, чи в думках літає,
Чи вони бажають, щоб хтось обійняв?
А зима чарівна все по лісу ходить,
І сніги літають поряд залюбки.
Ліс своїм мовчанням з розуму нас зводить.
Що деревам сниться? Чарівні казки?..