Новий рiк

Новий рiк
Мерехтить моє місто мільйоном гірлянд,
Мовби кажучи: «Носа не хнюп!».
Вже опівночі наш черговий гарант
Скаже нам чергову брехню.
 
Відкупорить пляшку двірник і клерк.
Перший тост. Їх ще буде багато.
І сусід-дебіл бахне феєрверк,
Що йому вартував три зарплати.
 
Хтось тобі бажає здійснення мрій.
Дзвін бокалів та цокіт склянок.
Новий рік – це час нетверезих обійм,
Й нездійсненних собі обіцянок.
 
Пахнуть святом сонячні мандарини,
Порожніють миттєво столи.
На порозі рік чергової тварини.
А по-людськи нам жити коли?