тіні

Коли ми запалюємо всі наші свічки,
Вони виповзають, щоб розповісти таїні.
і полум’я, як барвисті стрічки,
танцюють на диво, неначе у мріянні.
 
І тіні відродять країну чуднот
Де юність і старість чекають на нас.
Зайшовши туди, в країну цнот і марнот,
Лишаємось всіх багатств і прикрас.
 
І там,  у тому світі,
Ми вибираємо ким фігурувати.
Чи бути бабою у лахмітті,
Чи то панянкою з вітром вальсувати.
 
Але ті тіни знають про земне буття
І ти опинився тут не даремно.
Вони перевірять твої відчуття
І ті не повернешся, якщо буде щось темне.
 
Але від вибору залежить шлях назад
І проводжати будуть отінення.
Ти зустрінеш чорний снігопад
І страхів своїх воскресіння.
 
Та головне, що буде на межі ,
Коли всі стіни між світами упадуть
Довкола являться мужі
Які піднімуть каламуть.
 
Чи ти повернешся живим
Але з пізнанням всього світу,
І шестикрилий серафим
Подарує блаженство небесного цвіту.
 
Чи то тліти тобі на віки
За всі провинності і гріхи,
Тоді і зникнуть всі шляхи,
І  ті пламені язики