Поради батьків

Не забувай свою родину:
Для тебе це підґрунтя щастя.
Будь ввічливим і вірним, сину,
Нехай минає все нещастя.
 
Забудь про всі лихі години,
Це у житті лиш перепони.
Нехай порада в серці лине,
Як в церкві у неділю дзвони.
 
Не думай, що забув про тебе
Великий Господь всього світу:
Він дивиться на тебе з неба
Й на хату твою, Ним зігріту.
 
Не залишай калік і бідних:
Ти маєш їм допомагати.
Люби чужих, як своїх рідних,
Ти мусиш про це пам’ятати.