Шевченку

Тарасе, Батьку, поможи нам,
Забули ми звучання рідних слів.
Благаєм, щоб молитвами зігрів,
Ти знаєш, як це тяжко, й сам.
Без нашої землі, без віри
Ми будемо ніким в цьому житті.
І управлятимуть закони нами і статті.
Й життя майбутнє буде сірим.
Ми – не раби, ми – громадяни!
Хай лине відгомін протесту в нас.
І ми з твоїм посланням (прийде час)
Кайдани порвемо й повстанем.