Пробач за все й заради Бога снитись перестань

Пробач за все й заради Бога снитись перестань,
Полинь у мої мрії і зіркою там стань.
Світи мені так ясно, як сонце на траву.
Полинь у мої мрії, у сні та й наяву.
 
Пробач за все й заради Бога
Перестань вже снитись.
Мені набридло кожен день
По тобі лиш журитись,
 
Сльозу пустить не в змозі
Сиджу в задумі я,
А сонце вже на сході,
Не світить там зоря.
 
Пробач за все й заради Бога ти мені не снись.
Покинь мене, як сироту, покинь, але спинись.
Спинись і на хвилину задумайся про нас,
Не треба цього шепіту, спливає мирно час.
 
Не треба цього шепіту
Та й грубість не люблю,
Я думаю весь час
І подумки молю:
 
Пробач за все й заради Бога покинь мене навіки.
Забудь мене, не снись мені, коли стулю повіки.
Полинь у мої мрії й зостанься назавжди.
Така, мабуть, є доля –  чекати лиш біди.