В твоїх очах я бачила себе...

В твоїх очах я бачила себе,
В очах, що як волошки в житі сині.
Моє кохання - ніжне, голубе -
Зросло, мов квітка, під дощем осіннім.

Зросло, розквітло шовком пелюсток,
Тягнулося довірливо до тебе,
І слів солодкий жаданий ковток
Збирало, наче чисті роси з неба.

Воно знесло зневагу, жаль і сміх,
Байдужості тяжкі й жорстокі муки,
І лиш за те, щоб довершили гріх
Твої палкі вуста й ласкаві руки.