Козли і барани

Баранів жаба задавила,
Що влада скрізь лише козлина,
У них найкращі пасовиська,
Водопій джерельній близько.

А заздрість, як відомо нам,
Не кращий у житті супутник,
Коли одним Бог дірку дав,
А другим - цілий бублик.

Барани всіх козлів прогнали,
Та самі теж запанували,
Там, де колись лунало мєєє...
Тепер скрізь стало чути бєєє...

А щоб зменилося з тих пір,
Смердючим став хозязяйский двір,
Зьявилися повадки хижі,
Та зменшилось води і їжі.

У стайнях потрощили стійки,
Пішли поміж собою бійки,
Все це хутро забруднили,
Ось що барани наробили.

Так грабували всіх козлів
І теж залазити в кармани,
Та хай би вже були вони,
Все ж краще, ніж оці барани.