Толькі першы лёг сняжок Лёгкаю пярынкай...

Толькі першы лёг сняжок
Лёгкаю пярынкай,
Выйшаў пагуляць каток
У беленькіх бацінках.
Белы шалік начапіў,
Белую хусцінку,
І жывоцік падвязаў белаю касынкай.
Снег слакоча мокры нос
І чапляе бровы,
І каток наш нібы ўрос у снежныя сугробы!
У міг павіслі на вусах белыя сняжынкі,
Закалолі ў вачах гойстрыя ільдінкі.
Белы двор і белы след,
Свет таксама белы.
Змерз шурпаты язычок высунуты ўперад.
Белы хвосцік задрыжаў -
Шкрабецца коцік ў дзверы,
Бо мылы нават не знаў,
Што холад будзе белым.
16.10.15