У летні дзень пасля дажджу, Сляпіла сонца потым.

У летні дзень пасля дажджу,
Сляпіла сонца потым.
Прайшоўся важна па двару
Кот у гумовых ботах.

Закрыў чырвоны парасон,
Пачаў задавацца:
Маўляў, што боты у яго -
Німа к чаму прыдрацца.

На ганках ля сваёй нары
Мышка загарала,
І, ўбачыўшы ката,
Як зарагатала!
,,Вы пабачце на яго, мілыя сястрыцы!
Кот - і боты начапіў!
Яшчэ й ганарыцца!,,

У ката хвост задрыжаў,
Гнеўна точыць кіпці.
І злавіць усіх мышэй
Пачаў ён гразіцца.

Раскрыўшы горда парасон,
Цікуе вокам ў потай.
Ходіць важна па двару
Кот у гумовых ботах.
16.10.15