УКРАЇНО МОЯ

УКРАЇНО МОЯ,
Ти мій біль і мій смуток,
Ти моя незгасима журба,
Обездолена,розграбована,
В європейському домі
Напівсирота.

Полином гірким,чорною зіркою
Випала тяжкая доля  тобі,
Ми вимираємо,ми животіємо,
Але доки живі

Киньте битися за портфелі
Новоз"явлені королі,
Ще наб"єте даремним багатством 
Бездонні кишені,
Поверніться обличчям до людей,
До землі.

Господи,зглянься  хоч ти,милостивий,
Грішу землю благослови,
Доки буде тинятись народ без роботи-
Не дозріють достатку сади.

УКРАЇНО МОЯ,
Ти убога й багата!
Заспівають в гаю солов"Ї,
Ще  вернуться лелеки до рідної хати,
Збудують на щастя гнізда свої.