ОБЕРІГ (ТАЛИСМАН)

ОБЕРІГ (ТАЛИСМАН)
Біля хати пахне м'ята,
            Диха свіжістю вода...
Днів попереду багато!
            Кличе вітер-галайда
У дорогу, у дорогу,
            Що від хати, між квіток,
Через сонячні пороги,
            Через райдуги місток
Йде у світ, тече між люди,
            Вільна й вічна, як Дніпро...
Підставляй же вітру груди!
            Хай-но сонячне тавро —
Знак життя, цілунок неба —
            Заясніє на чолі,
Хай же стане оберегом
            Грудка рідної землі.