ОСІННЄ (ОСЕННЕЕ)

ОСІННЄ (ОСЕННЕЕ)
Листя мідне, медове, багряне
            Вбране у вогняні кольори...
                        Крізь молочні розливи туману
                                   Зорять зорі в сумні вечори.
 
Листя ніжне, тремтяче, летюче
            Роздимають вітри по світах...
                        І кружляють оранжеві тучі
                                   На майданах в холодних містах.
 
Листя в леті, у сумі, у тліні
            Зносить шану осінньому дню...
                        І принишк у зими на коліні
                                   Рудуватий метелик вогню.