Спаса

Вже осені довга коса колоситься,
І вбралася річка в туман, мов у рясу.
Вінком обжинковим із жита - пшениці
Вшановують люди святковий день- Спаса.
Виглядають з кошика булочки пряні,
І струдлі із маком, і мед вітамінний.
Он яблучка стиглі і груші рум’яні
Вручає з долонь своїх серпень гостинний.
Нехай мир проллється на всі покоління
І душу хай спокій, добро не минають.
І сонце освячує ясним промінням
Врожай найщедріший із рідного краю!