Я загубив коробку сірників

Я загубив коробку сірників
«Людське життя схоже на коробку сірників:
поводитися з нею серйозно – смішно;
поводитись несерйозно – небезпечно.»
 
(Рюноске Акутаґава)
 
 
Я загубив коробку сірників -
Десь у юрбі, напевне, випала з кишені.
Дарма, що сірники були дешеві,
Та кожен з них мене раніше грів.
Вмить без тепла та світла я зостався.
Не те, щоб надто сильно їх любив.
Хтось інший їх знайшов і підпалив,
Усі за раз. Стояв і милувався.