Мин Башкорт Егете
Аудиозапись
СТИХ А Р Г ОЗВУЧЕН С ПРОГРАММОЙ SUNO
**Мин Башкорт Егете**
(Куплет 1)
Синең күңелендә тау-тау хисләр,
Караңгы төнне яктырта канатлы йолдызлар.
Күп көрәшләрдә һәрвакыт үзем,
Мин башкорт егете, бу җир минем,
(Припев)
Мин башкорт егете, горур күңелле,
Сабан туйларда, без бергә танкыш.
Җырлап, биип, канатлы хыялда,
Тарихым яши, күңелемдә мәңге.
(Куплет 2)
Сайратып аккошлар, елгада зәңгәр,
Казлар сыман, ул юлларда утарын.
Ни өчен елама, шау-шу белән,
Бер кулыңда – хыял, икенчесендә – йөрәк.
(Припев)
Мин башкорт егете, горур күңелле,
Сабан туйларда, без бергә танкыш.
Җырлап, биип, канатлы хыялда,
Тарихым яши, күңелемдә мәңге.
(Куәт)
Алга таба, буйлап, юллар узар,
Тау битләрендә безнең ырыслар.
Яшәеш юлы – ирек һәм энергия,
Башкорт егете, син күккә менә.
(Припев)
Мин башкорт егете, горур күңелле,
Сабан туйларда, без бергә танкыш.
Җырлап, биип, канатлы хыялда,
Тарихым яши, күңелемдә мәңге.
(Финал)
Йолдызлы, зәңгәр төндә бергә,
Синең белән бер, без шушы җирдә.
Киләчәк безнең, ысуллары яңа,
Мин башкорт егете, горур йөрәккә.