Молитва
Я желаю тебе смерти, но не той мучительной, с которой ты борешься за свой последний вздох.
Не той, которая заставляет тебя плакать ночами.
Нет.
Желаю тебе красоты тьмы,
которая согреет тебя в последние мгновенья твоей жизни на земле.
Той, которая будет утешать тебя, когда меня не станет.
Та, кто теплыми руками и словами тебя пошлет,
несмотря на все, что было в твоей жизни.
Но пусть, когда дойдешь до врат ада,
Ты увидишь шаги, которые я оставила там,
чтобы я могла только смотреть на тебя и чувствовать –
но никогда не иметь тебя.
Посмотри на океаны слез.,
Которые я каждый раз проливала,
когда я возвращалась домой с твоим запахом.
Пусть ангелы с рогами кланятся тебе –
в благоговении перед твоими делами,
легкие и все же зловещие.
И пусть тебя все-таки простят,
как и я прощал тебя.,
каждый раз.
Пусть заберут мои глаза,
чтобы увидеть тебя в последний раз.
И пусть я останусь без разума и слова –
точно так же, как и ты без меня.
Я люблю тебя.
И я ненавижу тебя.
Я хочу тебя, даже когда ты издеваешься надо мной и причиняешь мне боль.
Любая рана, чем глубже,
тем больше я жажду реальности,
которую хочет мое сердце,
а мой разум отвергает.
Мне нужны твои уродливые и непроизвольные слова.,
вырезанные во мне,
Хочу носить их вместе со стыдом.
И я продолжаю копаться в твоем недоступном сердце.
Оригинал
Пожелавам ти смъртта, но не онази агонизираща, от която се бориш за последния си дъх.
Не онази, която те кара да плачеш векове наред.
Не.
Пожелавам ти красавицата на мрака,
която ще те топли в последните ти мигове на земята.
Онази, която ще те утешава, когато мен вече ме няма.
Тази, която с топли ръце и думи ще те изпрати,
въпреки всичко извършено през живота ти.
Но нека, когато стигнеш портите на ада,
видиш стъпките, които съм оставил там,
за да мога само да те погледна и усетя –
но никога да не те имам.
Нека видиш океаните от сълзи,
всяка пролята всеки път,
когато се прибирах, носейки твоя аромат по мен.
Нека ангелите с рога ти се кланят –
в страхопочитание пред делата ти,
леки и все пак зловещи.
И нека все пак ти простят,
както и аз ти прощавах,
всеки път.
Нека ми вземат очите,
за да те видя за последен път.
И нека остана без разум и слово –
точно както бе отредено за мен.
Обичам те.
И мразя те.
Искам те – дори когато ме тормозиш и нараняваш.
Всяка рана, колкото по-дълбока,
толкова повече ме кара да копнея за реалността,
която сърцето ми желае,
а разумът ми отхвърля.
Искам твоите грозни и неволни думи,
издълбани в мен,
да ги нося заедно със срама.
И продължавам да дълбая в недостъпното ти сърце.