Последний взгляд
небу нет места.
твои слезы пусты, как и твои слова страстны.
я вижу, как ты смотришь на меня глазами.
но на одну ночь сердце мне не дается.
он утонул в морских волнах, ища место между другими огнями.
земля окровавленная лежишь, спишь спокойно. воспоминания соленые впитываются в слезы горькие и кровь холодная. смерть безмятежно сидит, глядя на тебя с пустыми глазами, жалостью и гневом от твоих деяний.
Оригинал
Небето е пълно, няма място.
Сълзите ти са празни, както и думите ти – страстни.
Виждам как ме търсиш с поглед,
но за една вечер сърце не ми се дава.
Удави се в морските вълни, търсещ място между другите светлини.
Земята, окървавена, лежиш и спиш спокойно.
Спомените – солени – попити са в горчивите сълзи и студената кръв.
Смъртта, спокойна, седи и те гледа с празни очи –
ни жал, ни гняв за твоите деяния.