Отвращения

я вижу, как ты смотришь на других, и это не может сравниться с отвращением, когда ты встречаешь мои глаза. те, перед кем она чуть не разревелась, те, перед кем она поделилась горем не раз, те, кто протягивал тебе руку, даже когда я истекал кровью. я перевязывал твои раны еще теплыми, а мои объятия горячими предлагал тебе. твои глаза при свете луны не смотрели с отвращением. нет. ни одна капля реальности не была гнусной, но восход солнца менялся, и мои слова бросали их, как и я, как грязная собака на дороге.
 
Оригинал
 
Виждам как гледаш останалите и не може да се сравни с погнусата, когато срещнеш моите очи. Тези, пред които почти се разрева, тези, пред които си сподели мъката не веднъж, тези, които ти подаваха ръка, дори когато те кървяха. Раните ти, още топли, ги превързвах, и обятията ми, топли, ти предлагах. Очите ти под лунната светлина не гледаха с погнуса. Не, нито капка от реалността гнусна. Но, с настъпването на изгрева, се променяше, и думите ми захвърляше, както и мен – като мръсно куче на пътя.