Що напишеш, мила
Цей химерний всесвіт фантасмагорій
Здатен хутко психіку розхитати.
Втрапив я в одну із твоїх історій,
Як ото в халепу п’яні вар'яти.
Ти мене вписала в свої романи,
Як Аґата Крісті, чи Мері Шеллі.
Мою душу з білої порцеляни
Заточила в книзі, мов в підземеллі.
Чуєш, грає ліра, чи, може, лютня?
Ніжно гладить струни богиня драми.
Тож не варто думати про майбутнє,
Що напишеш, мила, те й буде з нами.
Мов у ліжко, в речення спільно ляжем,
Поруч - в одній фразі - як квіти в вазі.
Якщо хочеш, стану я персонажем,
Але можу й "му́зом", май на увазі.